Svjetski tjedan svemira

Od 04. do 10. listopada 2023. godine u našoj smo školi obilježili Svjetski tjedan svemira s temom Svemir i poduzetništvo. Obilježavanje tjedna svemira započeli su učenici 4.b razreda koji su zajedno s profesoricom Žanom Tomić izradili letke koji pozivaju sve učenike škole na sudjelovanje u aktivnostima.

Aktivnosti su službeno započele u srijedu (04.10.2023.) kada su učenici 1.a, 2.a i 1.e razreda s voditeljicama aktivnosti izradili maketu Sunčevog sustava. Izrada makete trajala je više od četiri školska sata, a učenici su se izmjenjivali u oblikovanju, bojanju, crtanju i lijepljenju planeta i zvijezda.

 Za vrijeme izrade makete razgovarali smo o obilježjima planeta i zanimljivostima veznima uz Sunčev sustav. Mnogi učenici su za vrijeme izrade makete pristizali u razred i zanimali se za aktivnost i sam proces izrade.

Gotova maketa izložena je u hodniku škole kod ulaza u zbornicu, a priliku za vidjeti maketu imaju svi učenici i nastavnici škole.

Tjedan svemira obilježen je i na satima geografije 1.b i 1.c razreda kojima se teme nastavnog sadržaja poklapaju s temom aktivnosti pa smo na satovima govorili o gibanjima Zemlje, planetima i njihovim obilježjima i svemiru općenito.

Nastavak aktivnosti bio je u petak (06.10.2023) gdje je nastavnica Nikolina Malenica s učenicima održala radionicu koju je popratila prezentacija o Svemiru. Učenike je upoznala o: Teoriji velikog praska, Mliječnoj stazi, Sunčevom sustavu. Nakon toga učenici pomoću interneta istraživali sve planete i zajedno diskutirali.

Podijelite ovu vijest

Accessibility Toolbar