Odjel Odgoja,
edukacijske
i psihosocijalne
rehabilitacije
DJJECI S POTEŠKOĆAMA U
RAZVOJU TE ODRASLIM
OSOBAMA S INVALIDITETOM
PRUŽA PSIHOSOCIJALNE,
REHABILITACIJSKE I ODGOJNE USLUGE

Svrha savjetovališta

 

Svrha savjetovališta je očuvanje psihičkog zdravlja djece i mladih, kao i podrška u nošenju
s razvojnim zadacima kroz koje dijete i mlada osoba prolazi u svom odrastanju.
Savjetovalište je ujedno podrška obitelji.

Previous slide
Next slide

Savjetovalište

Namijenjeno je djeci i mladima s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima te višestrukim smetnjama u razvoju, kao i njihovim obiteljima te stručnim radnicima koji rade s djecom i mladima s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima integriranim u redovne predškolske i školske ustanove s područja Republike Hrvatske.

U okviru savjetovališta mogu se dobiti informacije o različitim aspektima razvoja djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima te višestrukim smetnjama u razvoju. Obitelj dobiva podršku u nalaženju najboljeg način komunikacije s djetetom. Roditelji/skrbnici se mogu informirati o individualnom i/ili grupnom radu s djecom koji provodimo u našem Centru te mogućim kontaktima s drugim stručnim osobama ovisno o potrebama djeteta. Provodimo predavanja i interaktivne radionice za roditelje/skrbnike . Postoji mogućnost pružanja podrške obitelji i u prostoru njihovog doma.

Savjetovalište vode psihologinje Suzana Marković Jureša i Tajana Prlić te socijalne radnice Danica Ivanović i Marija Plavčić. Savjetovalište djeluje u prostoru našeg Centra četvrtkom od 15 do 17 sati.

Potrebno je psihologinjama ili socijalnim radnicima dogovoriti dolazak za određeni termin na tel. 2911 665.

Accessibility Toolbar