Odjel odgoja i
obrazovanja
nudi obrazovne programe
na razini gimnazije,
strukovnog obrazovanja,
industrijsko – obrtničkih
zanimanja i programe za
stjecanje kompetencija

Izvannastavne aktivnosti

KULTURNA I JAVNA DJELATNOSTI CENTRA

Plan i program KJD-a je pratiti kalendar rada škole i događanja u široj i bližoj okolici. Obilježavaju se Dani zahvalnosti za plodove zemlje, blagdan Svih svetih, sjećanja na Vukovar, Božić, maskenbal, Uskrs, Valentinovo, Majčin dan, Dan grada Zagreba, Lipanjski susreti… Svaki mjesec posjeti nas neki poznati pjevač, glumac ili mađioničar. Idemo na kazališne predstave, književne večeri i večeri poezije. Organiziramo karaoke i naravno da najbolji dobiju i lijepe nagrade.

Previous
Next

Dodatna nastava

Dopunska nastava

Izvannastavne aktivnosti

Izvannastavne aktivnosti održavat će se sukladno epidemiološkim mjerama te u dogovoru s učenicima.

SPORTSKA SKUPINA (PLIVANJE)

Voditelj: Mijo Drašković

Cilj i namjena izvannastavne aktivnosti ‘plivanje’ je usvojiti i znati primjenjivati kineziološka teorijska i motorička znanja i  pravila u plivanju za pojedine plivačke discipline, ciljano razvijati morfološka obilježja, motoričke i funkcionalne sposobnosti te tjelesnim vježbanjem povećavati radne sposobnosti. Nadalje, razvijati odgovoran i objektivan odnos prema stanju i razvoju svojih  antropoloških obilježja i tjelesnim vježbanjem trajno poticati skladan rast i razvoj. Sudjelovanjem u ovoj aktivnosti učenici će imati priliku usavršiti specifična kineziološka motorička znanja (plivanja) kroz savladavanje 4 osnovne plivačke tehnike:

  • kretanje i kliženje kroz vodu
  • startni skok u bazen
  • okreti u pojedinim plivačkim tehnikama
  • osnovni elementi ronjenja na dah

ŠAH

Voditelj: Rajko Horvat

Jeste li za damin gambit, mat ili šah?
Nisu to nazivi novih turskih sapunica! Ne zaključujte na mah!
Nudimo vam zabavu u kojoj ćete protivniku, svojom mudrošću, oduzeti dah!
Što čekate?! Zaigrajte s nama šah!
Planiraju se susreti između članova sekcije, vježbe uz pomoć računala, sudjelovanje na prvenstvu grada Zagreba, prijateljsko natjecanje sa školom Goljak te sudjelovanje na turniru „Stjepan Bosak“.
Uzmite u ruke šahovske figurice, strpljenje, a ostalo prepustite profesoru
i dovedite protivnika u nezavidnu poziciju!

KAZALIŠNO-SCENSKASKUPINA

Voditeljica: Melita Tisovec

 

Dramska skupina odlazi na kazališne predstave, dogovara se oko izbora tekstova, a onda kreće u akciju, u scensko improviziranje i na kraju u dramatizaciju. Sudjeluje u svim događanjima Centra kao i na manifestacijama „Dojdi osmaš, Zagreb te zove!“

Cijeli svijet je pozornica pa što čekaš, glumče ili glumica?!

PLESNA SKUPINA "NIKOLINE"

voditeljice: Mirna Teodorović i Sanja Alexander Pehnec

Cilj plesne skupine je rehabilitacija plesom, odnosno pokretom kojim će se, osim rada na novim koreografijama, raditi i na razvijanju svijesti učenika o vlastitom tijelu. Nikoline nastupaju na svim događanjima u Centru; gostuju u drugim školama i srodnim Centrima kao i na manifestacijama Dojdiosmaš, Zagreb te zove!Festivalu jednakih mogućnostiGozbi ljubavi i raznim drugim.

Uživanjem u plesu luči se veća količina hormona sreće (endorfina), a smanjuje se mogućnost raznih stanja kao što su depresija, agresivnost i anksioznost.
 Dođite i uz ples odbacite svaki stres!

UČENIČKA ZADRUGA „ISPOD DUGE“

voditeljice: Mirjana Trubić

Željeli bismo učenicima približiti proizvodni proces od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada, naučiti ih njegovati baštinu i pučko stvaralaštvo. Svojim radovima sudjelujemo na smotrama, sajmovima, natjecanjima, izložbama i radionicama.
Uključi se i ti, nemoj staroj legendi vjerovati!
Pokaži kako je moguće ispod duge protrčati!

RECITATORSKA SKUPINA

voditeljica: Ljiljana Pacadi

 

Učimo izražajno čitanje umjetničkog teksta, sudjelujemo u svim događanjima Centra. Odlazimo na kazališne predstave i INITERLIBER, sudjelujemo u kvizu znanja povodom Međunarodnog dana knjige, obilježavamo posebne dane kao Majčin dan, Svjetski dan zaštite okoliša, Svjetski dan pjesništva…

Pjesnici su vječno treptanje u svijetu: pronađi pjesnika u sebi!

SEKCIJA „MLADI KNJIŽNIČARI“

voditeljica: Ana Rončević

„Mladi knjižničari“ prvo se upoznaju s knjižnim fondom (vrste publikacija, mediji…), postupkom obrade knjige, korištenjem priručne literature (leksikoni, enciklopedije, rječnici…), zaštitom knjižne građe, čitanje knjige na glas. Obilježavaju mjesec hrvatske knjige kroz zanimljivi kviz, odlaze na INTERLIBER, sajam Multimedije, posjećuju Knjižnicu Dubrava i razne izložbe. Što god mislili s tim, knjiga je in!

UKRASNO BILJE

voditeljica: Nada Radić

Učenici se upoznaju s poviješću uzgoja i korištenja ljekovitog bilja u liječenju, kozmetici, parfumeriji, kulinarstvu i slično. Upoznaju se s učincima nekih izuzetno ljekovitih i u potpunosti neškodljivih biljaka cijenjenih od davnina. Uočavaju njihove karakteristike bitne za prepoznavanje, sabiranje i uzgoj (neven, šipak, maslačak, bosiljak, stolisnik, kadulja…), pripremanje čaja, izradu pripravaka za njegu lica i tijela te nakon toga obilaze livade u okolici Centra i beru, prešaju te imenuju  ljekovito bilje i pohranjuju ga u herbarij. Upoznaju primjenu eteričnih ulja. Sekcija Ljekovito bilje brine  i o ukrasnom cvijeću u Centru. Izrađuju ukrasne svijeće, sapune i mirisne soli za kupanje. Uz toliko mirisnog bilja i cvijeća naučit ćeš da od nevena nema boljeg neofena!

EKOLOŠKA SKUPINA

Voditelji: Ana Popović, Žana Tomić

Cilj aktivnosti je stjecanje znanja i razvijanje vještina iz odgojno – obrazovnog područja ekologije (biologija, kemija, geografija), razvijanje drugih, iznimno važnih općih učeničkih kompetencija, poput sposobnosti i vještine timskog rada, preuzimanja odgovornosti, preciznosti u izvršavanju povjerenih zadataka, kritičkog promišljanja i preispitivanja podataka, informacija i rješenja te razvijanje građanske svijesti kroz brigu za okoliš. Tijekom aktivnosti učenici će istraživati i pratiti stanje okoliša, provoditi mjerenja i opažanja te analizirati prikupljene podatke. Naglasak je na iskustvenom učenju i razvijanju vještina. Sudjelovanjem u ovoj aktivnosti učenici razvijaju ekološku svijest, uče funkcioniranju u  timskom radu i odgovornosti pojedinca u timu, prate promjene u okolišu i utjecaj čovjeka na okoliš, razvijaju znanstveni pristup i kritičko promišljanje, usvajaju koncept održivog razvoja i primjena u svakodnevnom životu (briga za okoliš škole i doma).