Radionica promicanja financijske pismenosti među učenicima

Radionica u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava: Promicanje Financijske Pismenosti među Učenicima**

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava bio je domaćin inspirativne radionice posvećene Europskom i Svjetskom tjednu novca, održane 19. ožujka 2024. godine. Radionicu su organizirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo financija i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod geslom “Zaštiti svoj novac, osiguraj svoju budućnost!”.

Učenici su aktivno sudjelovali u radionici koju su vodili poznati stručnjaci, profesori Andreas Torner i Ivan Mihaljević. Radionica je bila prilika za učenike da steknu dublje razumijevanje važnosti financijske pismenosti te da razviju vještine za uspješno upravljanje osobnim financijama.

Osim prezentacije ključnih koncepata financijskog planiranja, učenici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim aktivnostima i raspravama koje su ih potaknule na razmišljanje o njihovoj financijskoj budućnosti.

Radionica je označila početak suradnje između obrazovnih i financijskih institucija u promicanju zdravih financijskih navika među mladima, naglašavajući važnost kontinuiranog ulaganja u financijsku edukaciju kako bi se osigurala prosperitetna budućnost generacija koje dolaze.

Podijelite ovu vijest

Accessibility Toolbar