Predstavnici Rotary kluba Zagreb Agram s predsjednikom Rotary Internacionala u Centru Dubrava

Naša suradnja s Rotary klubom Zagreb Agram dugogodišnja je. A ove se godine  intenzivirala, ne samo prodajno-izložbenom aktivnošću sa svrhom nabave i edukacije terapijskog psa te aukcijskom prodajom karata za balet Orašar, usmjerenoj plaćanju troškova edukacije stručnog kadra u Dnevnom centru, već i dolaskom predstavnika na svečano otvorenje Inkaza, nakon kojeg je oduševljenje preraslo u dogovor o posjetu našoj ustanovi.

Uslijed toga, 29. travnja naš su Centar posjetili predsjednik Rotary Internacionala
g. Gordon R. McInally sa suprugom,  guvernerka Distrikta 1913 Hrvatske gđa Sunčica Bulat Wursching, predsjednik Rotary kluba Zagreb Agram g. Zoran Boševski i prijatelji.

Jednosatni posjet počeo je izrazom dobrodošlice ravnateljice Marine Nekić, kratkim izlaganjem o radu Centra i zahvalom na dosadašnjoj podršci. Predstavnici Rotary kluba u svom su obraćanju naglašavali humanitarnu misiju rotarijanaca i izražavali zadovoljstvo smjerom kojim Centar djeluje u integraciji svih svojih učenika i korisnika.  Istaknuvši rečenicu – They are not disabled, they have different abilities!, predsjednik Rotary Internacionala g. Gordon R. McInally potvrdio je da je to nit vodilja koja je prepoznata u našem radu te da Centar ide u korak s motom RK-a i  daje nadu u stvaranju boljeg i pravednijeg svijeta za sve učenike i korisnike.

Svečani susret, koji nikog nije ostavio ravnodušnim, nastavio se recitacijama naših učenika i pjesmom zborašica, djelatnica Centra. Službeni dio programa  završio je opuštenim druženjem uz slastice s logom RK-a
 i RI-a te obilaskom prostora i radionica. U nadi nastavka suradnje i u znak zahvale za posjet, gostima su darovane vrećice s radovima naših vrijednih učenika.

Podijelite ovu vijest

Accessibility Toolbar