Modna lasta

Učenici Luka Kusturić, Iva Modrić, Milica Seferagić, Dominik Kolarić i Lovro Solenički prvi put su sudjelovali na natječaju pod nazivom “Modna lasta” (obrazovni ekološki nagradni natječaj) koji je organizirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s njihovim originalnim časopisom pod mentorstvom prof. Žane Tomić. Natječaj je postavio zahtjevne izazove, potičući učenike srednjih škola da istraže i analiziraju probleme te moguća rješenja vezana uz tekstilni i drugi otpad koji nastaje u modnoj industriji. 

Tema njihovog časopisa bila je “Spora moda”, istražujući kako modna industrija utječe na okoliš, koji su trendovi prisutni na društvenim mrežama i u medijima, koja su imena predvodnika promjena te na koji način lokalna zajednica može doprinijeti smanjenju tekstilnog otpada. 

Ovaj prvi korak na natjecateljskoj sceni predstavlja važan preokret za našu školu i naše učenike, pružajući im priliku da pokažu svoju kreativnost, istraživačke vještine i angažman u području održivosti. S ponosom pratimo njihov rad i nadamo se da će ovo iskustvo biti poticaj za daljnje aktivnosti i inicijative. 

Podijelite ovu vijest

Accessibility Toolbar