Mliječna staza 2021.

Početkom rujna održana je UNICEF-ova virtualna i inkluzivna utrka Mliječna staza čiji je cilj bio skupiti sredstva kojima će se osigurati podršku djeci s teškoćama i njihovim obiteljima.

U Hrvatskoj za mnogu djecu s teškoćama ključne usluge još uvijek nisu dovoljno dostupne jer samo jedno od troje djece s teškoćama ima pristup stručnim uslugama, a u najslabije razvijenim područjima u prosjeku tek jedno od četvero djece s teškoćama ima pristup tim uslugama. Stoga će UNICEF sredstva prikupljena na ovogodišnjoj utrci uložiti u uspostavljanje i proširenje usluga grupne psihosocijalne podrške i usluga dnevnog boravka gdje djeca s teškoćama i njihove obitelji dobivaju podršku stručnjaka kao što su rehabilitatori, socijalni radnici, medicinske sestre, logopedi, psiholozi i razni terapeuti. UNICEF će sredstva uložiti i u proširenje kvalitetnih programa podrške za roditelje djece s teškoćama kako bi oni svom djetetu mogli pružiti što kvalitetniju skrb.

 

Svoj doprinos ovom cilju dali su i korisnici i zaposlenici COO Dubrava koji su odtrčali, odhodali i odbiciklirali više od 450 km na Mliječnoj stazi za djecu s teškoćama!

Podijelite ovu vijest