Jednostavno ŠIK

Vježbenička tvrtka COO Dubrava „ŠIK“ d.o.o. u posjeti poslovnom partneru salonu šešira i kapa „Cahun“

Ove školske godine osnovali smo vježbeničku tvrtku „ŠIK“ d.o.o. čija je djelatnost proizvodnja šešira i kapa. U što uspješnijoj simulaciji stvarnih poslovnih događaja učenicima pomažu partnerske tvrtke (stvarne tvrtke koje im daju potrebne smjernice za poslovanje). Najbolji izbor za poslovnog partnera bio je obiteljski posao Cahun, jedan od najstarijih obrta u Zagrebu, obrt čije je ime utkano u kulturno nasljeđe našeg grada.

Obitelj Cahun je prihvatila našu molbu za mentorstvo i pozvala nas u poslovni posjet. Gospođa Josipa Cahun upoznala nas je s proizvodnjom ručno rađenih šešira koji su desetljećima bili dio prepoznatljivog zagrebačkog štiha. Vodila nas je kroz bogatu tradiciju obrta koji je osnovan davne 1935.godine.

Okruženi romantičnom atmosferom radionice i prelijepim šeširima , vratili smo se u vrijeme kada su šeširi bili neizostavni dio slike na ulicama našeg grada, saznali o lijepim trenutcima, ali i o poteškoćama ovog posla.

Hvala im što su odvojile svoje vrijeme, podijelile svoje znanje i iskustvo i bile prekrasni domaćini.

Svakako ćemo se odazvati pozivu da ih ponovo posjetimo, jer šeširi su i danas poželjni modni detalja, a šeširi Cahun su baš šik……

Učenici vježbeničke tvrtke COO Dubrava ŠIK d.o.o.

Mentor: Sonja Novačić-Baričević, dipl.oec.

Podijelite ovu vijest

Accessibility Toolbar