Alpsko i nordijsko skijanje za djecu s teškoćama u razvoju

 

 

 

Kao partneri u projektu Alpsko i nordijsko skijanje za djecu s teškoćama u razvoju uključili smo veliki broj naših učenika.

U siječnju 2019. osmero učenika COO Dubrava  u pratnji naših nastavnika TZK-a prof. Mije Draškovića i prof. Jagode Zrilić završilo je obuku alpskog i nordijskog skijanja na Sljemenu. Obuka je trajala 5 dana, dva puta dnevno bio je trening skijanja na sljemenskim stazama te mogućnost plivanja i relaksacije u bazenu. Smještaj je bio u hotelu Tomislavac. Svi sudionici, nakon završetka obuke, uspješno su svladali osnove nordijskog i alpskog skijanja.

U dijelu godine kada nema snijega, učenici su uključeni u tzv. suhe treninge pod vodstvom stručnih trenera Hrvatskog skijaškog saveza osoba s invaliditetom, gdje mogu trenirati u teretani dva do tri puta tjedno.

Svakog četvrtka u dvorani Centra održavaju se treninzi nordijskog skijanja sa specijalnim skijama na kotačiće za suhi trening koje provode treneri HSSOI, odaziv učenika je odličan.

U lipnju sudionici projekta proveli su nezaboravan adrenalinski dan u zabavnom parku u blizini Dugog Sela, gdje su penjali po umjetnoj stijeni, sudjelovali u paintballu, igrali ljudski stolni nogomet i družili se u predivnoj prirodi.

Ove školske godine planiran je odlazak na skijanje u Austrijske Alpe.

Projekt traje od 21.12.2018. do 21.12.2021. 

Višestruke su koristi uključenja u ovaj projekt za COO Dubrava. Učenici su  uspješno savadali nove vještine, poboljšali motoričke sposobnosti, kontinuirano provodili različite sportske aktivnosti, povećali samopouzdanje u vlastite sposobnosti.

letak škole za skijanje