4. likovna kolonija: Razigrana jesen

Na 4. likovnoj koloniji u Puli pod nazivom “Razigrana jesen” , koja je održana online iz epidemioloških razloga, sudjelovale su dvije učenice 3. razreda iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava: Josipa Klaus Kovačić i Kamile Navickaite.

Likovna kolonija održana je 25.11.2021.,  u trajanju od dva sata (od 10 do 12 h). Na ovoj koloniji sudjelovali su mladi i djeca iz različitih dijelova Hrvatske i šire. Radionicu je iz Centra koordinirala Ksenija Filipović, nastavnica strukovnih predmeta.

Učenice-sudionice kolonije mogle su birati jednu od dvije ponuđene tehnike. Josipa i Kamile odabrle su prvu tehniku koja je uključivala tempere.

Ove godine tema je bila vrlo privlačna. Svakodnevne nam stvari često promiču, te ih uzimamo zdravo za gotovo. Upravo nam jesen nudi puno osjetilnih informacija koje ga čine tako posebnim godišnjim dobom. Paleta boja, mirisa i zvukova može se na različite načine prikazati kroz kreativan rad.  Kroz ovu temu dali smo mašti na volju i prepustili se svojim doživljajima motiva jeseni. Slikarska tehnika uključivala je korištenje tempera u kombinaciji sa drugim materijalima: papirima u boji, prozirnim folijama, itd. Učenice su imale priliku vidjeti kako se različite boje međusobno miješaju i stvaraju predivne slike. U radu, učenice su koristile i tople i hladne boje, a njihova međusobna prelijevanja stvorila su originalne radove.

Radovi su nakon likovne kolonije izloženi na panou u holu Centra kako bi ih i drugi učenici mogli vidjeti.

Podijelite ovu vijest